Een belangrijk onderdeel van Project SIMPEL is de nieuwsbrief (HEEFT U ZICH AL AANGEMELD?) maar ook werving van begunstigers voor de Commandostichting, werving van leden van COVn, werving van vrienden van het KCT Museum, werving voor SFC en Google agenda   
 
Met de introductie van de digitale  nieuwsbrief van De Commandostichting informeren wij iedereen (die zich heeft aangemeld) over activiteiten, evenementen, ontwikkelingen, wetenswaardigheden en achtergronden van De Commandostichting, de Commandoverenigingen en gelieerde organisaties. Natuurlijk staat het ook vrij voor overig geïnteresseerden zich aan te melden voor deze nieuwsbrief. 
 
Doel is om meer betrokkenheid en verbondenheid te creëren met en tussen de gehele commandogemeenschap, de Commandoverenigingen, de gelieerde organisaties, de begunstigers en overig geïnteresseerden. Hoe komt de nieuwsbrief tot stand?
 
De input van de nieuwsbrief komt mede tot stand door onder meer input van De Commandostichting, van het Korps, 
van de Commandoverenigingen, van gelieerde organisaties en lokale redacteurs.
 
De redactie van de nieuwsbrief verzameld, sorteert en coördineert vervolgens de binnengekomen input en bepaalt wat er gepubliceerd gaat worden. De "opmaakafdeling", de Commissie Communicatie van de Commandostichting, verwerkt vervolgens de opmaakt in de layout van de nieuwsbrief van De Commandostichting. 
 
Gezamenlijke centrale Google agenda van activiteiten op website www.korpscommandotroepen.nl.
Daarnaast is eind 2016, tijdens onze onderlinge COVn vergadering, besloten dat wij allemaal Google agenda gaan gebruiken, zodat het voor iedereen inzichtelijk wordt welke activiteiten en/of evenementen er van elke COV of gelieerde organisatie zijn.Bedoeld om kracht bij te zetten opdat activiteiten van de Commandostichting en Commandoverenigingen zichtbaar worden, met als doel dat er meer animo komt voor activiteiten en/of evenementen en de (lokale) "traffic" voor de COVn en gelieerde organisaties te verhogen = betrokkenheid en verbondenheid.
 
Een groot aantal COVn zijn inmiddels aangemeld en hun activiteiten voor 2019 zijn al zichtbaar op de centrale Google agenda. Het doel is om in januari 2019 de website (www.korpscommandotroepen.nl) klaar te maken voor plaatsing van Google agenda, zodat iedereen het kan inzien.
 
Het is derhalve van essentieel belang er voor te zorgen dat je als Commandovereniging en/of gelieerde organisaties hierop aanhaakt!
Binnen COV Gelderland maken wij al gebruik van Google en kunt u via de site (of mobiel) zowel de COV-agenda, als de COV/COS agenda raadplegen.