Tweedaagse wandeltocht Pegasus Market-Garden
 
Beste Commando’s,

De reacties die wij vorig jaar mochten ontvangen van de deelnemers waren zeer positief.En dus, zijn wij al weer volop in de voorbereiding voor de volgende wandeltocht.De tweedaagse wandeltocht Pegasus Market-Garden staat voor 2019 gepland op 10 en 11 augustus en zal eind januari definitief zijn. De kosten voor deelname zullen dan ook bekend zijn.Maximum aantal deelnemers is 25 personen.

De wandeltocht gaat de eerste dag deels via de Pegasus route waar de ondergedoken geallieerde militairen, met behulp van het verzet in Oktober 1944 naar de zuidkant van de Rijn zijn overgestoken.Vanaf de Ginkelse Heide gaat het over naar 17 September 1944 en zullen wij over de landingsvelden bij Wolfheze lopen, daar waar de Britse 1e Luchtlandingsdivisie, onder wie leden van 2 Dutch Troop,  zijn geland met Gliders.
 
Op diverse locaties zal er informatie zijn over Market-Garden.Er zal een bloemlegging plaats vinden bij het graf van August Bakhuis-Roozeboom.

We zullen weer starten in Lunteren op 10 augustus om 09.00u vanaf de parkeerplaats bij het station.
Dag 1 zal korter zijn dan vorig jaar; geen 31km maar 25km. De route is aangepast i.v.m. bezoek aan het Glider Collection in Wolfheze en wordt gezellig afgesloten, met een BBQ en een drankje op de locatie waar we overnachten.
 
Dag 2 zal de route 25Km zijn en ondermeer langs landingsveld L LZ gaan. Afsluitend wordt er weer in Lunteren een Chinees Indische rijsttafel  genuttigd bij de lokale Chinees.

Je kun je direct Aanmelden Tweedaagse wandeltocht Pegasus Market-Garden

Informatie over deelname aan deze 2 daagse wandeltocht via email aan m.barneveld7@gmail.com Of bellen 06-13105685.

Martien en Wijnie van Barneveld.